Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODMAH I PUŠTENA

KOD BANJE LUKE Uhićena osoba za koju se sumnja da ima veze s oružjem nađenim kod Vučićeve kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon saslušanja na Sudu BiH Jovan Jošilo, državljanin BiH, odmah je pušten. Neslužbeno se doznaje kako se ne sumnjiči da je podmetnuo oružje pronađeno u Jajinicima, već se dovodi u vezu s nedozvoljenim prometom oružja.

Policija je na području Banje Luke uhitila osobu koja se dovodi u vezu s arsenalom oružja pronađenim u blizini obiteljske kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića kod Jajinaca prošlog tjedna.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

Osoba je uhićena slijedom potjernice MUP-a Srbije i predana Sudu Bosne i Hercegovine zbog određivanja ekstradicije, javlja portal Klix.ba. No, nakon saslušanja puštena je na slobodu i nije ni pokrenut postupak ekstradicije, piše Radiosarajevo.

Neslužbeno, riječ je o Jovanu Jošilu, državljaninu BiH, koji se ne sumnjiči da je podmetnuo oružje pronađeno u Jajinicima, već se dovodi u vezu s nedozvoljenim prometom oružja.

"Nakon održanog ročišta, Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim se potraživanom Jovanu Jošilu određuje zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja te obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici, dva puta tjedno", navodi se pisanoj informaciji suda BiH dostavljenoj Tanjugu.

Sud je nakon izvršenog uvida u spis ustanovio da je traženi državljanin Bosne i Hercegovine pa je shodno tome pušten na slobodu uz izrečene mjere zabrane.

Policija je blizu Vučićeve kuće pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako je utvrđeno da zolja dolazi s jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe s ratišta u blizini Sarajeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene