Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Priopćenje policije

UHIĆEN VOZAČ KAMIONA SMRTI Preminuli imali kisika za samo sat i pol vožnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska policija priopćila je u petak da sustav za zrak u kamionu koji je pronađen prošli četvrtak uz austrijsku autocestu s mrtvim migrantima nije radio.

Mediji javljaju kako je među petoricom uhićenih osoba u Mađarskoj, dio nove operacije snažnije kontrole graničnih područja, koje se sumnjiči za krijumčarenje i muškarac za kojeg se sumnjiči da je upravljao kamionom u kojem se ugušilo 71 izbjeglica.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti"

 

 

Austrijska policija priopćila je u petak da sustav za zrak u kamionu koji je pronađen prošli četvrtak uz austrijsku autocestu s mrtvim migrantima nije radio, te da su se oni ugušili vrlo brzo i to još dok je vozilo bilo na mađarskom teritoriju.

"S obzirom na broj ljudi i količinu zraka, smrt je najvjerojatnije nastupila vrlo brzo nakon što su se ukrcali, na srpsko-mađarskoj granici', rekao je Hans Peter Doskozil, šef policije u Gradišću, na konferenciji za novinare u Železnom.

Dodao je da su migranti imali kisika vjerojatno samo za sat do sat i pol vožnje. Hladnjača je bila hermetički zatvorena, dodao je, a nema nikakvih znakova da su se migranti pokušali osloboditi iz vozila.

Policija je kazala da još nijedna osoba među 71 koliko ih je pronađeno mrtvo nije identificirana, ali da se uglavnom radi o Sirijcima, Iračanima i Afganistancima. U kamionu je bilo 59 muškaraca, 8 žena i četvero djece.

"Pronašli smo ukupno 17 putnih dokumenata. Na temelju njih možemo reći da je to bila miješana skupina ljudi. Sirijci, Iračani kao i Afganistanci vjerojatno su bili u kamionu", rekao je Doskozil.

Dodao je da je pronađeno i 40 telefona te da je policija u kontaktu s ljudima koji kažu da su rođaci žrtava.

Uhićen 61-godišnji Hrvat zbog sumnje za krijumčarenje 14 ljudi

Kako javlja austrijska policija, u noći s 28. na 29. kolovoza kod mjesta Neusiedl am See u austrijskoj pokrajini Burgenland, uhićen je 61-godišnji građanin Republike Hrvatske zbog sumnji za krijumčarenje 14 ljudi.

Nalazi se u istražnom zatvoru u Eisenstadtu. Zaustavljen je samo nekoliko kilometara od mjesta na kojem je prije dva dana ostavljena hladnjača u kojoj su se nalazila tijela izbjeglica.

Uhićeno deset osoba u Italiji i Mađarskoj zbog krijumčarenja migranata

Policija je, kako navode u priopćenju, iste noći uhitila i dva Mađara koji su krijumčarili 9 osoba iz Sirije, Iraka, Somalije. Plan je bio iz Budimpešte prevesti ih do mjesta Nickelsdorf.

Sljedeći je dan policija uhitila Talijana koji je u svojoj limuzini prevozio osam muškaraca i jedno dijete, svi građani Sirije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene