Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah i skepticizam

Ubojstvo bin Ladena glavna tema na Facebooku i Twitteru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo terorističkog vođe Osame bin Ladena danas je vijest dana i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.

Među komentarima je najviše onih sumnjičavih. Mnogi ne vjeruju da je bin Laden ubijen zbog toga što se ta vijest tijekom godina pojavljivala više puta. Neki ga zbog toga uspoređuju s mačkom jer 'stalno ga ubijaju, a nikako da ubiju, kao da ima devet života'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Operacija Osama bin Laden UN traži precizne informacije: Svijet ima pravo znati što se dogodilo

Skepticizam se zadržao i kod objavljene fotografije mrtvog Osame bin Ladena. Tu se komentiralo da se radi o fotomontaži ili dvojniku jer 'osoba na fotografiji uopće ne liči na vođu al Kaide', a neki cijelu akciju pripisuju nadolazećim izborima u SAD-u.

>> Ubijen je Osama bin Laden, najtraženiji svjetski terorist

>> FOTO: Objavljena pa povučena fotografija Osame bin Ladena

>> VIDEO: Američki navijači slavili likvidaciju Osame Bin Ladena i na utakmici

>> VIDEO: Snimka napada u kojem je ubijen Osama bin Laden

'Sve je to laž, u pitanju su izbori u Americi, a kako je Obami pala popularnost trebali su nešto smisliti da se on opet digne u očima svoga naroda', jedan je od komentara. Dok jedni uopće ne vjeruju u sinoćnju akciju američkih snaga, drugi tvrde da Osama bin Laden ni ne postoji.

Postavlja se i puno pitanja što su Amerikanci, uz svu vojsku, naoružanje i logistiku, čekali do sada.

S druge strane, prisutan je i strah od osvete pripadnika Al Kaide. 'Ako ste Amerikanac, je li ovo trenutak da odahnete ili da se zabrinete što slijedi kao odgovor za likvidaciju Osame i Gadafijeva sina?', pita se jedan od komentatora na Facebooku. 'Svijet je postao još opasnije mjesto, Osamina smrt znači treći svjetski rat', piše jedan korisnik Twittera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene