Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojita oluja

U orkanskom nevremenu poginulo 9 osoba, vjetar od 192 km/h čupao stabla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet osoba poginulo je u orkanskom nevremenu koje je zahvatilo središnju Europu, točnije Švicarsku Njemačku i Austriju. Vjetar je mjestimice dostizao brzinu od 192 kilometra na sat te čupao stabla iz zemlje i prouzročio ogromnu materijalnu štetu.

Okranska oluja Niklas u utorak je bjesnila Njemačkom, Austrijom i Švicarskom te usmrtila devet osoba i prouzročila ogromnu materijalnu štetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Njemačkoj prijeti kaos: Ponovno najavljuju ekstremni crni led Nevrijeme u New Yorku - 2 Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

Zbog udara vjetra i do 192 kilometra na sat, Niklas je bio i jedna od najjačih oluja zabilježenih posljednjih godina, a nevrijeme se primirilo u ponoć s utorka na srijedu.

Promet na svim relacijama bio je prekinut u vrijeme trajanja orkanskog nevremena, prenosi BBC.

VIDEO Ostali bez svega: 'Ne znate hoćete li doživjeti sutrašnji dan. Samo sjedite i slušate...'

Mnoga stabla su završila na cestama, oštećeno je mnoštvo automobila, kuća i električnih instalacija. Više tisuća gospodarstava ostalo je bez opskrbe električnom energijom.

U Bavarskoj je u rušenju stabla na automobil poginulo troje ljudi, dva muškarca i žena, a u još jednoj prometnoj nesreći u istoj pokrajini poginuo je još jedan muškarac. U Saskoj je poginuo muškarac na kojeg se zbog orkanskog vjetra srušio zid. U Austriji i Švicarskoj poginule su ukupno dvije osobe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene