Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Las Vegasu

Strava na kampusu: Sveučilišni profesor otvorio paljbu na pauzi za ručak, ubio najmanje tri osobe

Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 2
Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 2 Afp
Aktualno Galerija Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 4 Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 4 Foto: Afp Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 3 Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 3 Foto: Afp Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 2 Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 2 Foto: Afp +0 Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 1 Galerija 1/4 >>
U pucnjavi u glavnom kampusu Sveučilišta Nevada u Las Vegasu u srijedu su ubijene najmanje tri osobe prije nego što je krvoproliće završilo smrću osumnjičenika, objavile su vlasti.

Osumnjičenika je ustrijelila policija.

Kako doznaje CNN, napadač je 67-godišnji sveučilišni predavač i profesor povezan s fakultetima u saveznim državama Georgija i Sjeverna Karolina. Nije poznato na koji način je povezan s fakultetom na kojemu izveo napad pucajući iz vatrenog oružja na studente tijekom pauze za ručak.

Policija je ranije na konferenciji za novinare objasnila kako je njegov identitet poznat no neće ga javno objavljivati dok ne obavijeste ubojičinu obitelj.

Osim troje mrtvih i četvero ranjenih, nekoliko je osoba zatražilo medicinsku pomoć zbog napadaja panike, a dva policijska službenika tijekom potrage za žrtvama zadobila su lakše ozljede.

"Sedam, osam pucnjeva"

Vincent Perez, profesor u školi, poznat po inicijalima UNLV, rekao je za MSNBC telefonom da je čuo puno pucnjave prije nego što se sklonio u kampus.

"Rekao bih samo sedam, osam pucnjeva, jedan za drugim, glasno i jako glasno, Čim smo to čuli, otrčali smo natrag unutra i shvatili smo da je ovo prava pucnjava, i da je u kampusu aktivan strijelac."

Nakon što su primili dojavu o osobi koja puca u kampusu, policajci su "odmah reagirali i djelovali spram osumnjičenika", rekao je glasnogovornik sveučilišne policije Adam Garcia medijima. "Osumnjičenik je mrtav", dodao je.

Šerif Kevin McMahill iz gradske policije Las Vegasa rekao je da više nema nikakve prijetnje zajednici, ali su glavni UNLV kampus i druge podružnice sveučilišta zatvorene na dan "iz opreza".

Pročitajte i ovo Ilustracija Zanimljivi podaci Učenici iz Hrvatske ostvarili veliki uspjeh na međunarodnom ispitu: "Tvrdi se da toga nema dovoljno, a sad smo ispred Norveške, Italije, Francuske...''

Pročitajte i ovo Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše

Policajci i dalje pretražuju svaku zgradu na prostranom terenu kako bi bili sigurni da "nema još žrtava", rekao je šerif.

Prva izvješća o incidentu pojavila su se oko podneva, a unutar otprilike pola sata policija Las Vegasa je izvijestila da je "osumnjičenik lociran i mrtav."

UNLV kampus, koji se nalazi manje od dvije milje istočno od Las Vegas Stripa, ima oko 25.000 studenata i 8000 postdiplomaca i doktoranata.

Samo ove godine u Sjedinjenim Državama zabilježena je 631 masovna pucnjava, navodi CNN, od čega 80 u školama.

Kampus UNLV, na kojemu se dogodio posljednji napad, nalazi se tek nekoliko kilometara od lokacije na kojoj se održava Harvest music festival, poznat kao mjesto na kojemu se dogodio jedan od najkrvavijih masovnih napada u modernoj povijesti SAD-a. Tamo je 1. listopada 2017. napadač s drugog kata obližnjeg hotela pucao na rasplesanu masu. Ubio je 58 osoba, a stotine su ranjene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene