Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blizu granice s SAD-om

Ubijen šef narko kartela Zetas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni šef narkokartela Zetas, Heriberto Lazcano Lazcano ubijen je u sukobu s redarstvenim snagama u državi Coahuili, blizu granice sa Sjedinjenim Državama, izvijestilo je meksičko ministarstvo ratne mornarice na temelju pripremnog izvješća patologa.

Ministarstvo u priopćenju navodi da još očekuje konačnu ocjenu vještaka, ali prvi nalazi navode na zaključak da je među ubijenima u sukobu i Heriberto Lazcano poznat kao 'El Lazca', glavni vođa te organizacije za krijumčarenje droge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Automobili ubijene obitelje nakon napada narkokartela (Foto: AFP) Meksiko zavijen u crno Nakon masakra u kojem je ubijena deveteročlana obitelj uhićen narkobos, u automobilu imao i taoce

>> Uhićen narko boss čija je 'glava' vrijedila kao i Bin Ladenova

Lazcano je jedan od najtraženijih krijumčara droge u Meksiku. Meksička vlada je raspisala nagradu od 2,6 milijuna dolara za njegovo uhićenje, a Washington je tom iznosu dodao još pet milijuna.

Ministarstvo u priopćenju dodaje da su 'u napadu ručnim bombama i vatrenim oružjem na pripadnike marinaca ubijene dvije osobe za koje se sumnja da su pripadnici narkobanda' u nedjelju, u selu Progresu (3.500 stanovnika), u državi Coahuili.

Ophodnja marinaca kretala se tim područjem u službenim automobilima 'kada su je počeli gađati ručnim bombama iz automobila koji se kretao, na što je ophodnja uzvratila vatrom', po priopćenju.

Zetas, kartel koji su koncem 1990-ih osnovali elitni vojnici, dezerteri iz meksičke vojske, prvo je bio u službi Zaljevskog kartela, jednog od najvećih narkokartela u Meksiku, ali se prije dvije godine odvojio od njega, što je potaknulo krvav sukob njihovih članova na istoku i na sjeveru Meksika. Zadnjih mjeseci i sam Zetas se počeo dijeliti, izazivajući novo nasilje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene