Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima ozlijeđenih

Ukrajina ponovo granatira Rusiju: "Oštećeni su krovovi zgrade, kuća i škola..."

Napad na Šebekino - 4
Napad na Šebekino - 4 Vjačeslav Gladkov
Aktualno Galerija Napad na Šebekino - 1 Napad na Šebekino - 1 Foto: Vjačeslav Gladkov Napad na Šebekino - 2 Napad na Šebekino - 2 Foto: Vjačeslav Gladkov Napad na Šebekino - 3 Napad na Šebekino - 3 Foto: Vjačeslav Gladkov Napad na Šebekino - 4 Napad na Šebekino - 4 Foto: Vjačeslav Gladkov +3 Napad na Šebekino - 5 Galerija 1/8 >>
Ukrajinske snage granatirale su ruski grad u blizini granice treći put u tjedan dana. Pritom su ranjene četiri osobe, oštećene zgrade i zapaljena vozila, rekao je u srijedu guverner regije.

Dvoje je ljudi hospitalizirano u rezultatu topničkog udara na Šebekino, rekao je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

U granatiranju su razbijeni prozori i oštećeni krovovi stambene zgrade od osam katova, četiri kuća i škola, među ostalim, rekao je. Reuters nije bio u mogućnosti neovisno provjeriti to izvješće.

Pročitajte i ovo Ramzan Kadriov Traži izvanredno stanje u Rusiji "Uskoro ćemo pokazati što znači osveta": Kadirov poručio da su dobili naredbu za početak ofenzive

Gladkov je u ponedjeljak izvijestio da su pogođena dva industrijska objekta u gradu. U subotu je rekao da je bio pod topničkom vatrom kada je pokušavao ući u grad, koji se nalazi samo oko sedam kilometara sjeverno od granice s Ukrajinom. Belgorod, koji graniči s ukrajinskom regijom Harkiv, posljednjih mjeseci ukrajinske snage sve više napadaju.

"Ozlijeđene su četiri osobe. Svi dobivaju pomoć. Nitko, hvala Bogu, nije poginuo. Od danas odvodimo djecu iz Šebekina. Danas će tristo djece biti preseljeno u Voronjež", rekao je Gladkov.

Pročitajte i ovo Napad dronom Ukrajina šuti VIDEO Rusija izdala potjernice za dvojicom najviših ukrajinskih zapovjednika! Poznat uzrok požara u ruskoj rafineriji na Crnom moru

Ukrajina nije reagirala na najnovije granatiranje, ali gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade u Rusiji i na teritorijima pod ruskom kontrolom u Ukrajini. Lokalni koordinacijski centar u regiji Luhanska, koji je postavila Moskva, tvrdi da su četiri osobe ubijene i 16 ozlijeđeno u ukrajinskom granatiranju sela Karpati. Navodno je pogođena peradarska farma.

Obje strane poriču da su ciljale civile u 15-mjesečnom ratu koji je Rusija pokrenula u veljači 2022.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene