Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeni i drugi aktivisti

U Sočiju uhićene dvije članice Pussy Riota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Uhićene smo i optužene za pljačku', napisala je na Twitteru Nadežda Tolokonjikova.

Dosad se činilo da će Olimpijske igre u Sočiju proći bez većih političkih nuspojava, a onda su u utorak uhićene dvije članice grupe Pussy Riot. Iako su djevojke kao razlog uhićenja navele razbojništvo, prema pisanju CNN-a vlastima je zasmetala njihova namjera da u Sočiju snime antiputinovsku pjesmu. 'Putin će vas naučiti voljeti domovinu' naziv je pjesme zbog koje su pritvorene. U Soči su stigle prosvjedovati protiv nedostatka slobode govora.

Pročitajte i ovo Olga Borisova - 2 ANTIRATNA TURNEJA Članica Pussy Riota za Dnevnik Nove TV uoči koncerta u Zagrebu: "Mislim da bismo trebali biti više zabrinuti zbog diktature" Marija Aljohina ČLANICA PUSSY RIOTA Jedna od najpoznatijih kritičarki Putina pobjegla unatoč policijskom nadzoru

'Uhićene smo i optužene za pljačku', napisala je na Twitteru Nadežda Tolokonjikova. Marioa Aljohina također je potvrdila da je uhićena.

Djevojke su privedene u središnjem Sočiju, 30-ak kilometara sjeverno od glavnih olimpijskih borilišta. Osim njih policija je privela i druge aktiviste.

Pussy Riot: Mi i dalje želimo raditi ono zbog čega su nas i strpali u zatvor

Članice benda uhićene su i 2012. godine. One su bile osuđene na dvije godine zatvora za huliganstvo zbog punk-molitve u Hramu Krista Spasitelja u Moskvi. Prosvjedovale su protiv Vladimira Putina. Puptene su na slobodnu upravo njegovom amnestijom, ali su naglasile da se njihov stav prema njemu zbog toga nije promijenio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene