Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdano upozorenje

FOTO Već su zameteni dijelovi Hrvatske, a pravi 'nalet' snijega tek se očekuje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekuje se stvaranje znatnijeg snježnog pokrivača, ponegdje i većeg od 30 centimetara.

Meteorolozi najavljuju da bi u četvrtak moglo biti pretežno oblačno s kišom i snijegom, mjestimice obilnijim.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

U sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti očekuje se stvaranje znatnijeg snježnog pokrivača, ponegdje i većeg od 30, a u Lici i Gorskom kotaru i 50 cm, a mjestimice su mogući i snježni zapusi, javlja DHMZ.

Meteoalarm je za sutra izdao crveno upozorenje za karlovačko i gospićko područje, te narančasto za zagrebačko i dubrovačko područje, Međimurje, Zagorje, Istru, Kvarner, i sjevernu Dalmaciju.

Susnježice i snijega može biti i na sjevernom Jadranu. Obilnija kiša, ponegdje uz izraženije pljuskove s grmljavinom očekuje se ponajprije u Dalmaciji.

VIDEO Na Braču pao snijeg!

U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, u Dalmaciji jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između -2 i 4, na sjevernom Jadranu od 3 do 8, a u Dalmaciji između 9 i 14 stupnja.

Preporuka je da se u ovakvim uvjetima na put kroz zasnježena područja ne kreće bez zimskih guma, s obzirom da zimske gume nisu samo za snijeg već su na temperaturama ispod 7°c elastičnije, bolje prijanjaju, imaju veći broj šara i odvodnih kanala te bolje izbacuju veće količine suhog snijega, ali i snijega pomiješanog s vodom. Najviše oborina se očekuje u noći s četvrtka na petak. Ponegdje, prije svega u gorju, moguće je i više od 30 cm snijega. Od subote slabije oborine. I u Dalmaciji se u četvrtak očekuje obilnija oborina, no ovdje uglavnom kiša. Susnježice i snijega može biti na sjevernom Jadranu, a u petak nakratko možda i koja pahulja i u Dalmaciji.

Zbog najavljenih obilnijih snježnih oborina u sljedećih nekoliko dana u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a kiše u Dalmaciji vozačima HAK savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, pravovremeno se informiraju o stanju i prohodnosti cesta te ako je moguće da odgode putovanja. Snijeg se očekuje i na sjevernom Jadranu.

Zimski uvjeti na većini u Gorskom kotaru i Lici

U Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije povremeno i mjestimice pada snijeg. Snijeg je jutros zameo mnoge dijelove Hrvatske.

Tijekom dana u cijeloj zemlji biti oblačno s oborinama. Na Jadranu će padati kiša uz česte pljuskove s grmljavinom, u zapadnim i sjevernim dijelovima unutrašnjosti padat će susnježica ili snijeg, a snijega nošenog burom može biti i na sjevernom Jadranu. U Slavoniji će uglavnom padati kiša. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene