Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove nevolje

U rudniku u Turskoj iz kojeg spasioci još izvlače rudare izbio požar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod zemljom u rudniku zatrpana su navodno još tri rudara do kojih spasioci ne mogu.

Vatra koja je izbila u subotu u dijelu rudnika u Turskoj u kojem je smrtno stradalo najmanje 300 rudara omela je napore u pronalaženju još tri preostala rudara za koje se vjeruje da su u podzemlju, kazao je ministar energetike.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Akcija spašavanja nakon nesreće u rudniku u Turskoj STIŽE ERDOGAN U eksploziji u Turskoj poginulo najmanje 40 rudara: ''Još uvijek je tamo požar''

Taner Yildiz kazao je novinarima kako su tijekom noći pronađena tijela još 15 rudara čime je broj poginulih porastao na 299 a još su tri rudara u rudniku. Malo je vjerojatno da su živi četiri dana nakon što je požar oslobodio smrtonosni ugljični monoksid u hodnicima rudnika.

'Radi se o lokaliziranoj vatri, moramo to uzeti u obzir', kazao je Yildiz. 'Naravno dok ju ne stavimo pod kontrolu ne možemo učiniti ništa u pogledu tri rudara.'


U rudniku u Turskoj 18 rudara još je pod zemljom

S izbijanjem vatre timovi spasilaca napustili su rudnik u gradu Somi na zapadu zemlje dok su vatrogasci preuzeli borbu protiv požara u rudniku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene