Obavijesti Video Pretražite Navigacija
analizirat će i zemlju

Novi detalji iz potrage za nestalom Maddie McCann: "Pronašli smo puno predmeta"

Potraga za Madeleine McCann - 5
Potraga za Madeleine McCann - 5 Foto: Getty Images
Istražitelji su u pretrazi terena u portugalskoj regiji Algarve pronašli brojne predmete koji bi se, kažu, mogli povezati s nestalom Maddie McCann.

Policajci koji istražuju nestanak Madeleine McCann u portugalskom rezervatu u Algarveu rekli su kako su tijekom najnovije potrage pronađeni brojni predmeti koji bi mogli biti povezani s djevojčicom.

Detektivi Savezne kriminalističke policije (BKA), njemačkog ekvivalenta FBI-u, prošlog su tjedna pretraživali područje pored brane Arade. Koristili su timove za potragu, pse tragače i radare kako bi pretražili lokaciju koja se nalazi 50-ak kilometara od mjesta na kojem je trogodišnja Maddie nestala 2007. godine.

Pročitajte i ovo Dragan Primorac, znanstvenik - 1 Nestala prije 16 godina Forenzičar Dragan Primorac za Dnevnik Nove TV o potrazi za djevojčicom za koju zna cijeli svijet: "Oni jedini mogu jamčiti da se može utvrditi identitet"

Prvoosumnjičeni u novoj istrazi koja je pokrenuta u Njemačkoj osuđivani je njemački pedofil Christian Brückner (45), koji je jednom područje oko brane Arade nazvao svojim malim rajem.

Njemački tužitelj Hans Christian Wolters rekao je nakon što je pretraga terena završena: "U sklopu istrage zaplijenjen je niz predmeta koje ćemo analizirati. Još se ne može reći imaju li pojedine stvari koje su pronađene veze sa slučajem Madeleine McCann."

Pročitajte i ovo Madeleine McCann Sve poslali detektivima Otkriveno zašto se pretraživalo cijelo jezero u slučaju nestale Maddie: Britanski par naišao na uznemirujući prizor

Osim predmeta na analizu u Njemačku poslana je i zemlja koja je iskopana na području Brücknerova malog raja. No sve to moglo bi trajati mjesecima, piše Daily Mail.

U pretrazi terena porušeno je drveće i posječena šikara, sve kako bi se došlo do ostataka skrovišta za koje su svjedoci kazali da su tamo vidjeli Brücknera nekoliko dana nakon što je Maddie nestala iz svoje sobe u Praia da Luzu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene