Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva tjedna obilnih kiša

U odronima i poplavama u Brazilu 1.348 mrtvih i nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od dva tjedna nakon obilnih kiša koje su uzrokovale bujice u planinskom kraju sjeverno od brazilske prijestolnice, izvješća o toj katastrofi govore o 1.348 poginulih i nestalih osoba, po novim privremenim službenim podacima.

Odroni i poplave uzrokovani jakim kišama odnijeli su samo u noći s 11. na 12. siječnja 830 života, a do danas je 518 osoba proglašeno nestalima, po podacima civilne zaštite što ih je objavilo ministarstvo integracije.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi

>> U poplavama blizu Rija poginule 744 osobe

Nešto više od 21.000 ljudi je raseljeno pošto su ostali bez krova nad glavom u tom planinskom predjelu, stotinjak kilometara sjeverno od Rio de Janeira.

Kišna sezona je bila osobito teška ove godine u Brazilu, a poplave su pogodile i jug zemlje te Sao Paulo. U gospodarskoj prijestolnici zemlje u siječnju je zabilježena najveća količina oborina u zadnjih šezdeset godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene