Obavijesti Video Pretražite Navigacija
djevojčica na intenzivnoj

Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje

Zbog incidenta u kojem je teško ozlijeđeno dijete prvo je priveden 51-godišnjak, no splitska policija javlja kako će za kazneno ipak prijaviti 37-godišnjaka.

Splitska policija javila je u ponedjeljak kako je završila kriminalističko istraživanje vezano uz teško ozlijeđenu jednogodišnju djevojčicu na koju je u nedjelju bačena zapaljiva tekućina prilikom pripreme roštilja na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama.

Tada je 37-godišnjak pokušao upaliti vatru zapaljivom tekućinom u boci, no ona je planula, pa je muškarac u panici odbacio bocu, a djevojčicu je zahvatila vatra nanijevši joj opekline po licu i šaci desne ruke.

Policija je objavila da će protiv 37-godišnjeg muškarca biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koje s obzirom na činjenicu da je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede ima obilježje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti", objavila je policija.

Teško ozlijeđena jednogodišnja djevojčica je smještena na jedinicu intenzivnog pedijatrijskog liječenja u KBC-u Split te ima opekline lica i šaka.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

"Djevojčica je u ovom trenutku stabilno, mi smo relativno zadovoljni njezinim općim stanjem. Nema naznaka životne ugroženosti, nastavljamo mjere intenzivnog liječenja i redoviti kirurški nadzor'', rekao je pročelnik Zavoda za intenzivnu pedijatriju KBC-a Split Joško Markić. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene