Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno 10 ljudi

FOTO/VIDEO Novi ruski napad na Donjeck: "Čovjeka s ozlijeđenom bebom izvlačili ispod ruševina"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Jedna je osoba poginula, 10 je ranjeno, a čini se da su četiri zarobljene pod ruševinama nakon noćnih ruskih raketnih napada u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjecku, rekli su u četvrtak ukrajinski ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko i regionalni dužnosnici.

U novom ruskom napadu u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjeck poginula je jedna poginula osoba, deset ih je ranjeno, a kako se čini četiri osobe su zarobljene pod ruševinama, poručio je Ihor Klimenko, ukrajinski ministar unutarnjih poslova. 

Rusija je ispalila šest projektila na tri grada u regiji koju su većim dijelom okupirale ruske snage, rekao je Klimenko u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Pročitajte i ovo WhatsApp budite oprezni Iz poznatog trgovačkog lanca upozoravaju: Širi se lažna nagradna igra

"Pokrovsk, Novohrodivka i Mirnohrad našli su se pod vatrom. U granatiranju je ozlijeđeno 10 ljudi, uključujući četvero djece. Za još petero ljudi se traga pod ruševinama", rekao je ministar.

Kasnije su vlasti u Donjecku priopćile da su spasioci pronašli jedno tijelo, dok su četiri osobe, uključujući jedno dijete, još uvijek pod ruševinama.

 

 

Klimenko je rekao da je među ranjenima obitelj s dvoje djece. Ranjena su i dva 13-godišnjaka, rekao je, a oštećena je stambena zgrada, devet privatnih kuća, policijska postaja, automobili i garaže.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković osuđuje napad Hamasa Plenković: "Hrvatska vlada solidarna je s Izraelom, našim bliskim partnerom"

Klimenko je rekao da je policijski bolničar pomogao čovjeku s ozlijeđenom bebom da se izvuče ispod ruševina. Reuters nije mogao neovisno provjeriti detalje.

Invazijske ruske snage zauzele su veći dio Donjecka i Rusija je rekla da namjerava preuzeti cijelu regiju.

Ukrajinska vojska priopćila je ranije u četvrtak da je njezina protuzračna obrana oborila 14 od 20 dronova u ruskom noćnom napadu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene