Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije preuzeo odgovornost

U Nigeriji najmanje 21 osoba poginula u napadima protiv kršćana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset i jedna osoba ubijena je, a oko stotinu ranjeno u napadima u nedjelju na pet crkava u državi Kaduna na sjeveru Nigerije i neredima koji su uslijedili, kazao je dužnosnik Nacionalne agencije za hitno spašavanje.

"Brojke medicinskog osoblja govore o 21 poginuloj osobi i 101 ranjenoj u napadima i nemirima", izjavio je taj neimenovani dužnosnik.

Pet bombaških napada usmjereno je u nedjelju ujutro na kršćanske crkve u Zariji i Kaduni, dva najveća grada u državi Kaduna, u području koje je redovito poprište nasilja pripisivana islamističkoj skupini Boko Haram.

Skupine ljutitih kršćana krenule su potom u odmazdu protiv muslimana u većinom kršćanskom predgrađu grada Kaduna u istoimenoj državi. Za napade kasno popodne još nitko nije preuzeo odgovornost. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaplijena u Nigeriji Uništena slonovača vrijedna vrtoglavih 11 milijuna dolara: Od praha će se napraviti spomenik Sukob u Nigeriji Sukob Muslimana i Kršćana Krvavi vikend u Nigeriji: "Pronašli smo 113 mrtvih tijela"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene