Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucija za pseću vrstu

PRVI PUT NA SVIJETU 'Ovo nisu obični psi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biste li kupili ili udomili ovakve pse?

Gotovo 40 godina nakon rođenja prvog 'djeteta iz epruvete', sada je napokon to uspjelo i psima. Naime, u New Yorku je rođeno sedam štenaca, prvih u svijetu koji su začeti umjetnom oplodnjom.

'Svako štene smo obrisali ručnikom i zamotali, a kada smo čuli da cvile i plaču, znali smo da smo uspjeli', kazao je dr. Alexander Travis, vođa tima veterinara sa Sveučilišta Baker u New Yorku koji su napravili veliku stvar za pseću vrstu i čovjekovog najboljeg prijatelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obavezna kastracija i socijalizacija "Tragedija u Zadru mogla se izbjeći": Prijatelji životinja traže pravilnik o opasnim psima Ilustracija Veliki problem Nezbrinuti psi u međimurskim romskim naseljima veliki problem: Svaki put nađemo novih tridesetak pasa

Pogledajte još jedan dokaz da su psi najveći dar čovjeku

Štenci su rođeni 10. srpnja i mješanci su bigla, labradora i koker španijela. Danas imaju pet mjeseci i savršeno su zdravi, kaže Travis. Svi osim jedne ženke su udomljeni. Ona će ostati na veterinarskom fakultetu kako bi jednog dana imala svoje leglo. Imena su dobili prema boji kojom su im nalakirali noktiće, a doktor Travis je također usvojio dva štenca - Crvenog i Zelenog.

'Umjetna oplodna je vrlo jak alat kojim možemo sačuvati od izumiranja ugrožene vrste pasa', naglasio je Travis a prenosi APTN.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene