Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Horor na moru: Hidrogliser udario u nepoznati predmet, ozlijeđeno 85 osoba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hidrogliser je prevozio 105 putnika i 10 članova posade, a još uvijek se ne zna u koji predmet je hidrogliser udario.

Osamdeset i pet osoba ozlijeđeno je rano ujutro u petak kad je brzi hidrogliser kojih ih je prevozio iz Hong Konga u Macao udario na moru u 'neidentificirani predmet', objavio je Pomorski ured Hong Konga.

Radi se o drugoj nesreći u malo više od godinu dana u vodama blizu Hong Konga, jedne od glavnih luka na svijetu. Nekadašnja britanska kolonija poznata je desetljećima po sigurnosti pomorskog prijevoza.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Cvijeće i svijeće na mjestu pogibije iz putnika iz autobusa Ozlijeđeni Hrvat je bolje U Plitvičkim Jezerima zastave na pola koplja: Uzrok tragedije se istražuje, jedna mogućnost je definitivno isključena

VIDEO Automobil s petero djece sletio u jezero, jedna djevojčica umrla

No, sudar dvaju trajekata u listopadu 2012., vrlo blizu obale, uzrokovao je smrt 39 osoba, najveću pomorsku nesreću u Hong Kongu unazad 40 godina. Istraga je ustvrdila 'dugi niz počinjenih grešaka'.

Do nesreće na putu za Macao došlo je blizu malenog otoka Hei Ling Chau. Hidrogliser 'Madeira', prevozio je 105 putnika i 10 članova posade kad je udario u neki predmet, objavila pomorska kompanija TurboJet.

Nijedna osoba ne smatra se nestalom.

Tri broda vatrogasne služe doplovila su do mjesta nesreće tražeći predmet u koji je gliser udario ali nisu ništa našli u vodi, objavile su vlasti u Hong Kongu.

Nakon nesreće, hidrogliser je uspio doploviti do jednog od terminala u središtu Hong Koga - Sheung Wan, gdje je 12 ambulantnih kola čekalo ozlijeđene putnike.

Među ozlijeđenima tri osobe su u teškom stanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene