Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terorizam u Indiji

Završila policijska opsada hotela Taj Mahal, ubijena posljednja tri napadača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski specijalci ubili su posljednja tri napadača u hotelu Taj Mahal te su opsadu prebacili na drugi luksuzni hotel kako bi provjerili ima li talaca i zatočenih.

Indijski državni službenik izjavio je danas kako je završila opsada hotela Taj Mahal te kako su najmanje trojica terorista ubijena.

Pročitajte i ovo Ukrajinski napad na Belgorod uništen i dalekovod Ukrajinske snage napale ruski grad, uništene kuće: "Jedna žena ranjena je gelerom u kralježnicu" U ukrajinskom napadu srušen dio zgrade u Belgorodu - 4 oštećene kuće Žestok napad Ukrajinaca na ruske gradove: Zasuli ih projektilima i dronovima

Dodao je kako je oslobođeno i osam talaca iz židovskog centra, a više informacija imat će do kraja dana.

Iz hotela Oberoi oslobođeno je 84 ljudi, od čega 60 zatočenih. No još desetci su zarobljeni unutra.

Broj poginulih u napadu u indijskom Mumbaiju, nekadašnjem Bombaju, popeo se na 125, doznaje se u četvrtak iz službenih izvora.

Naoružani napadači su u srijedu navečer izveli seriju koordiniranih napada diljem indijskog grada Mumbaija. Napadnuto je najmanje 10 lokacija, uključujući i dva luksuzna hotela, Taj Mahal i Oberoi Trident, gdje su napadači tražili američke i britanske turiste.

Prema najnovijim informacijama, indijske snage su počele operaciju oslobađanja talaca koje drže naoružani islamisti. Iz područja grada gdje se nalaze spomenuti hoteli čuju se pucnjava i eksplozije.

>> 'Molio sam Boga da ne otkriju tko sam jer bi me ubili'

>> 'Napade na Mumbai izvele skupine izvan Indije'

>> Indija: U seriji eksplozija najmanje 80 poginuli, napadači za taoce uzeli turiste

Visoki indijski vojni dužnosnik tvrdi da su napadači iz Pakistana, a premijer Manhoman Singh je također kazao da se radi o skupini stacioniranoj 'izvan zemlje', također aludirajući na susjedni Pakistan.

'Mumbai je New York Indije i ovo je jasan napad na zapadnjake', izjavio je Clive Williams, stručnjak za terorizam sa Australskog nacionalnog sveučilišta.

U međuvremenu su neke zračne kompanije, poput Air Francea i Delta Airlinesa, otkazale letove za taj indijski grad, dok British Airways održava redoviti zračni promet prema Mumbaiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene