Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći napad u nekoliko dana

U novom incidentu u Mostaru pretučena dvojica bošnjačkih mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samo četiri dana u Mostaru se dogodio treći napad koji može imati etničke motive budući da su u zapadnome, većinskom hrvatskom dijelu grada pretučena dvojica bošnjačkih mladića.

Kako su izvijestili iz policije šestorica nepoznatih napadača pretukli su u noći na nedjelju braću bošnjačke nacionalnosti u dobi 32 i 29 godina, od kojih je jedan zadržan na bolničkom liječenju.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Tučnjava u školi - 4 Oglasila se ugledna profesorica Reakcija na incident: "Banožić se vratio ispijanju kavice, a profesor je prebijen, ponižen i bez posla"

'Jedan pacijent je zadobio teške ozljede glave i nosa te je zadržan u bolnici, a drugi je tek nešto bolje prošao. Kod obojice smo obavili zahvat šivanja kože na raznim dijelovima tijela', rekli su u mostarskoj bolnici Južni logor.

Policija spriječila izgrednike

U tradicionalnom okupljalištu mladih, centru Rondo u središtu Mostara, jedan od braće se sukobio sa skupinom koja je bila pod očitim utjecajem alkohola. Drugi brat ga je pokušao spasiti, no i on je pretučen. Prema medijskim navodima izgrednici su ih tukli šakama i nogama. Policija je spriječila teže posljedice i rastjerala izgrednike za kojima se traga.

>> Nacionalno motivirani napadi alarmirali Mostar

>> U Mostaru pretučen bošnjački mladić

>> Mostar: Pretučeni maturanti hrvatske nacionalnosti

Najprije je u petak skupina bošnjačkih mladića pretukla četvoricu hrvatskih maturanata u krugu Gimnazije Mostar, a potom je iste večeri napadnut i pretučen bošnjački student. Policija je za ove incidente ustvrdila da se radi o etnički motiviranim sukobima. Sva tri incidenta zbila su se nedaleko od nekadašnje ratne crte razdvajanja između Bošnjaka i Hrvata u središtu Mostara.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić osudio je u petak incidente i zatražio da policija rasvijetli te događaje i pronađe počinitelje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene