Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz tijela natpis

Pronađeno pet obezglavljenih tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obezglavljena tijela pet osoba pronađena su u subotu u meksičkoj državi Michioacan, objavile su pravosudne vlasti države i precizirale da su odgovornost za ubojstva preuzele ubojice iz kartela jedne susjedne savezne države.

Tri tijela su pronađena u zoru blizu mosta koji vodi do mjesta Tarimbaro, u predgrađu glavnog grada Morelie, rekao je jedan visoki dužnosnik Michoacana.

Pročitajte i ovo Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti" Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU"

Nešto kasnije policija je pronašla još dva obezglavljena tijela na jednom trgu prijestolnice, rekao je taj dužnosnik.

Uz tijela je stajao karton s potpisom KJNG, oznakom kartela Jalisco Nova generacija, iz susjedne istoimene savezne države.

Ta država koja ima luke na Tihom oceanu, ključna je regija za trgovinu i transport droge.

VIDEO Pred šokiranim kolegama u parlamentu IZVEO STRIPTIZ!

Policijski dužnosnici su naveli da prema dosadašnjim saznanjima ubijene osobe ne pripadaju organiziranom kriminalu, što bi navodilo na tezu da je nasumce vođena kampanja terora kako bi se upozorilo na nazočnost kartela u državi.

Meksička vlada je u svibnju pokrenula operaciju suzbijanja eskalacije nasilja izazvanog sukobima između narkodilera i između kartela i skupina samoobrane osnovanih za zaštitu stanovništva.

Skupine samoobrane ističu da su uzele oružje u ruke jer su vlasti nesposobne braniti stanovništvo od reketiranja, otmica i ubojstava koje provode zločinačke skupine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene