Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne zna

U Meksički zaljev curi i do 16 milijuna litara nafte dnevno?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci opovrgavaju, a BP i dalje brani svoje procjene o količini nafte koja curi u Meksički zaljev.

BP tvrdi kako ta cifra iznosi oko 795.000 litara nafte na dan, neki znanstvenici tvrde kako je stvarno stanje kudikamo gore. Prema nekim njihovim projekcijama, koje same po sebi znatno variraju, dnevno u Meksički zaljev iscuri i do 15,9 milijuna litara nafte na dan, prenosi Reuters.

>> Obama napao naftne kompanije zbog izlijevanja nafte

Doug Shuttles je stavove BP-a branio na američkoj televiziji, kao i napore te kompanije u zaustavljanju daljnjeg curenja sirove nafte u more. 'Mislim da je brojka razumna, ali isto tako vas uvjeravam da mi ulažemo sve resurse u rješavanje ovog problema. Radimo sve što možemo i zapravo smo pokrenuli najveći dosad odaziv za rješavanje tog problema', istaknuo je Shuttles.

'Od samog početka smo govorili kako je podatak o curenju prikazan ugrubo', dodao je. Američka vlada, zajedno s tom kompanijom pokušava na sve načine spriječiti da ta katastrofa postane najveća ekološka katastrofa u povijesti SAD-a. Čak je i američki predsjednik Barack Obama priznao kako postoji debata oko količine sirove nafte koja istječe u Meksički zaljev, nakon sastanaka sa svojim savjetnicima. Dodao je kako je njegova administracija sposobna nositi se sa katastrofičnim situacijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene