Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje potraga za preživjelima

U Libiji potvrđeno više od 5300 poginulih, 10.000 nestalih: "Broj žrtava će vjerojatno rasti"

Aktualno Galerija Poplave u Libiji Poplave u Libiji Foto: Afp Poplave u Libiji Poplave u Libiji Foto: Afp Poplave u Libiji Poplave u Libiji Foto: Afp +0 Poplave u Libiji Galerija 1/4 >>
Tijela žrtava koja su pronađena nakon razornih poplava u gradu Derna u istočnoj Libiji pokapaju se u masovne grobnice.

Tijela žrtava pokapaju se u masovne grobnice na istoku Libije.

U međuvremenu mrtva tijela su se pojavila na obali istočne Libije, čime je narastao službeni broj poginulih osoba u poplavama. Nestalo je 10.000 ljudi

"Više od 5300 ljudi poginulo je u poplavama u libijskom gradu Derni", rekao je lokalni ministar u vladi koja upravlja istokom zemlje Hichem Abu Chkiouat. Dodao je da bi se broj mogao udvostručiti.

Volonter u Derni Mohammed Qamaty rekao je da spasioci još uvijek traže žrtve, prenosi BBC

"Pozivamo sve mlade Libijce da dođu i pomognu nam. Nemamo dovoljan broj medicinskih sestara, treba nam pomoć", rekao je novinskoj agenciji Reuters.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen Posljednji govor Von der Leyen traži hitan ulazak u Schengen za još dvije zemlje. Najavila i potez koji se Kini nimalo neće svidjeti: "Moramo se zaštititi..."

Počela je pristizati određena pomoć, uključujući i iz Egipta, ali su napori spašavanja ometeni političkom situacijom u Libiji, gdje je zemlja podijeljena između dviju suparničkih vlada.

SAD, Njemačka, Iran, Italija, Katar i Turska među zemljama su koje su rekle da su poslale ili su spremne poslati pomoć.

Pročitajte i ovo Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5 Pripazite Stiže velika promjena vremena: Pripremite se na pljuskove i grmljavinu

Stručnjaci za vodno inženjerstvo rekli su BBC-u da je vjerojatno prva propala brana oko 12 kilometara od Derne, zbog čega je voda klizila nad dolinu i svladala drugu branu koja je bila bliže gradu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene