Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuća se sprema za rušenje

U kući sprskog imigranta pronašli veliku količinu eksploziva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki policajci i drugi službenici u San Diegu spremaju se spaliti kuću srpskog imigranta Georgea Đuke Jakubeca u kojem su pronađene ogromne količine eksploziva.

'Ovo je najveća količina domaćeg eksploziva koja se ikada našla na jednom mjestu u SAD-u', objasnio je jedan od istražitelja koji su odlučili da je jedini način da eksploziv unište taj da spale Jakubecovu kuću. Kako bi zaštitili susjede, stručniaci su oko kuće podigli 4,5-metarsku ogradu da se ne bi prouzrokovala daljnja oštećenja. Kada će kuća biti srušena, ovisiti će o vremenskim prilikama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Demokratska republika Kongo Okrutno iskoristili djecu kao zamku: Pobunjenici postavili eksploziv na jednogodišnje blizanke Ilustracija Namjera ili slučajnost? Rusi otkrili tragove eksploziva na brodu iz Turske: Ranije ovog mjeseca bio je u ukrajinskoj luci

>> VIDEO: Grčka policija pronašla 250 kilograma ekploziva kod gerilaca

>> Bager aktivirao eksploziv, devet ozlijeđenih

Inače, u kući je pronađeno 9 kilograma eksploziva, 13 granata i veća količina gelera, a pronađen je i laboratorij za izradu eksploziva. Vjeruje se da postoji još eksplozivnih sredstava, a do otkrića 'eksplozivne kuće' došlo je kada je jedan prolaznik u njenom dvorištu nagazio na minu koja mu je prouzrokovala teške opekline, posjekotine i modrice na rukama, tijelu i licu.

Nakon pronalaska otkrića Jakubec je uhićen i zadržan u zatvoru bez jamčevine. Protiv njega su se podignule optužnice radi ilegalnog držanja eksploziva, kao i za financiranje nekoliko pljački.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene