Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobrovoljici ISIS-a

Pogledajte iz koje je europske zemlje najviše građana otišlo među džihadiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država diljem svijeta regrutira dobrovoljce koji su spremni boriti se i ginuti u ime Kalifata.

Mnogi su se stranci otišli boriti na strani Islamske države koja regrutira dobrovoljce širom svijeta za osvajanje teritorija Sirije i Iraka. Kad je riječ o zapadnim zemljama, ISIS-ovcima se pridružilo najviše regruta iz Velike Britanije, navodno oko 2000, govore neslužbene informacije Radija slobodna Europa a prenosi Metro.

S druge strane, britanska vlada 'priznaje' podatak od oko 600 državljana koji su otišli podržati osvajačke pohode ekstremnih islamista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na čelu sa SAD-om Međunarodna koalicija ubila 150 boraca IS-a u Siriji Slika nije dostupna PROVJERENO U MOSULU Tuneli smrti i očaj na licu 6-godišnjaka: Ekipa Nove TV u srcu krvave bitke

VIDEO U ovim ćelijama islamisti su zatočene držali zarobljenike koje su kasnije brutalno pogubili

Obavještajni krugovi procjenjuju da se za Islamsku državu otišlo boriti oko 3000 muškaraca iz Saudijske Arabije te isto toliko iz Tunisa. Iz njih slijedi Velika Britanija, a potom muslimanske zemlje, Maroko (1500) i Turska (1000). Iduća zapadna zemlja na popisu iz koje je regrutirano najviše boraca je Francuska (930).
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene