Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odveden u nepoznatom pravcu

U Jemenu otet iranski diplomat, sumnja se na al Qaidu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diplomata iranskog veleposlanstva u Jemenu otele su u nedjelju u Sani naoružane osobe, za što jemenske sigurnosne službe sumnjiče al Qaidu.

"Iranskog diplomata otele su u nedjelju u Sani naoružane osobe", rekao je za France Prese izvor u sigurnosnoj službi koji je htio ostati anomiman, dodavši da je čovjek "odveden u nepoznatom pravcu".

Pročitajte i ovo Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu Ilustracija Masovni udar VIDEO SAD i Velika Britanija žestoko napali iz zraka i s mora uporišta hutista u Jemenu: Odmah je stigla nova prijetnja - ''Platit ćete visoku cijenu!''

>> Jemen: 26 mrtvih u sukobu vojske i al-Qaede

Ova otmica, prva jednog Iranca u Jemenu, koliko se zasad zna, događa se u prilikama napetosti u toj zemlji na Arapskom poluotoku, gdje Iran optužuju da pomaže šijite zajdite koji su u otvorenom sukobu s većinskim sunitskim fundamentalistima. Još petero stranih državljana, među kojima jedan nizozemski bračni par i saudijski diplomat, u rukama je jemenskih otmičara.

Iran je u nedjelju osudio otmicu svog diplomata, člana veleposlanstva u Jemenu, nazvavši ga "neljudskim činom" i zatraživši od Sane da "poduzme ozbiljne mjere" za njegovo oslobađanje. Kako navode iranske vlasti, žrtva je Nour-Ahmad Nikbakht.

Iran "osuđuje taj neljudski čin i poziva jemensku vladu da poduzme ozbiljne mjere za oslobađanje diplomata", ističu iranska službena glasila, pozivajući se na razgovor iranskog ministra vanjskih poslova Alija Akbara Salehija i njegova jemenskog kolege. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene