Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na vojnu bazu

Jemen: 26 mrtvih u sukobu vojske i al-Qaede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 13 vojnika i 13 osoba za koje se sumnja da su pripadnici Al-Kaide, ubijeno je u petak u napadu na vojnu bazu u južnoj jemenskoj pokrajini Abjanu.

Nasilje je u Jemenu pojačano u posljednjih nekoliko tjedana. SAD, koji je zabrinut za sve veću moć al-Qaede u Jemenu, pokrenuo je niz napada bespilotnim letjelicama na područja koja smatra pobunjeničkim uporištima, a militanti su sa svoje strane pojačali broj napada na državne i vojne ciljeve.

>> Jemen: Neuspio atentat na ministra obrane

Dvojica napadača samoubojica u vojnim uniformama dovezla su se jutros vozilom punim eksploziva ispred vojne baze. U eksploziji je ubijeno 10 vojnika, a 15 ih je ranjeno. Nekoliko trenutaka nakon toga grupa pobunjenika napala je vojnu bazu s morske strane, a u sukobu koji je izbio smrtno su stradala trojica vojnika i 11 pobunjenika.

Države koje graniče s Jemenom i Washington strahuju da bi al-Qaeda i ostale islamističke pobunjeničke grupe koje djeluju u Jemenu mogle predstavljati ozbiljnu prijetnju glavnome proizvođaču nafte Saudijskoj Arabiji, ali i transportnim rutama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Bruno Mišlov Svađa na otoku Načelnik male otočne općine pokušao pregaziti predsjednika udruge, za sve je kriv novac: Udario ga autom, on pao na haubu... Napad na Jemen ČEKA SE POTVRDA Još jedan žestoki val odmazde za smrt Amerikanaca? "Napali su 15 ciljeva"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene