Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na putu na posao u Francuskoj

Uhićen 'Škorpion' povezan s pokoljem u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik srpskih paravojnih postrojba koji je u srpnju 1995. sudjelovao u pokolju u Srebrenici uhićen je u ponedjeljak u francuskim Alpama, gdje se godinama skrivao pod lažnim identitetom, priopćila je policija.

Milorad Momić (47) je na temelju europskog uhidbenog naloga izdanog u Srbiji za zločin protiv čovječnosti uhićen pokraj Grenoblea, na jugoistoku Francuske, dok je išao na posao. Radio je u građevinskoj tvrtki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja se istraga SUD ODLUČIO: Žalba 'Škorpiona' Momića na istražni zatvor - ODBIJENA! Slika nije dostupna Uhićen zloglasni pripadnik Škorpiona 'Pobili su 56 ljudi, meni sedmero, ni dan danas nisam našao brata'

'Nije pružao otpor', rekli su iz policijske brigade koja ga je uhitila. 'Skrivao se u Francuskoj pod imenom Guy Monier, s lažnim ispravama', dodali su.

>> Sarajevo traži izručenje Aleksandra Cvetkovića, pripadnika eskadrona smrti

Momić je bio pripadnik specijalne postrojbe Škorpioni koja je sudjelovala u likvidaciji oko 8.000 Bošnjaka u Srebrenici 1995., najstrašnijem pokolju u Europi nakon Drugog svjetskog rata.

Četiri pripadnika te postrojbe osuđena su u travnju 2007. na sudu u Srbiji na zatvorske kazne do 20 godina.

Škorpioni koji su bili u nadležnosti srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova, sudjelovali su u sukobima u Hrvatskoj (1991.-1995.) i u Bosni (1992.-1995.), a zatim su bili na Kosovu tijekom rata 1998.-1999. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene