Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječeni brojni napadi

'Prijetnja nije nikada bila tako velika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski premijer Manuel Valls izjavio je u četvrtak da je u Francuskoj posljednjih mjeseci spriječeno 'pet napada', pošto je u siječnju u džihadističkim napadima u Parizu ubijeno 17 osoba.

'Brojni napadi su spriječeni, njih pet, uključujući i napad do kojeg srećom nije došlo u Villejuifu, pariškom predgrađu, prije nekoliko dana', kazao je na radiju France Inter šef vlade.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja

U srijedu su vlasti objavile da su u nedjelju uhitile Alžirca koji je namjeravao izvršiti napad na crkvu u južnom predgrađu Pariza. Student od 24 godine, priveden nakon što se, kako se čini, ranio vlastitim oružjem, osumnjičen je i da je ubio ženu u automobilu neposredno prije, iz još neutvrđenih razloga.

Uhićen student informatike: Planirao napade na crkve

Po Vallsu, 'sve navodi' na to da je plan smišljen 'zajedno s osobom koja bi mogla biti u Siriji, došlo je do razmjene komunikacije, naredba je izdana a cilj je bila jedna crkva'.

'Prijetnja nije nikada bila tako velika, nikada se nismo morali suočiti s takvim tipom terorizma u našoj povijesti', istaknuo je francuski premijer po kojemu je 'popisano 1573 Francuza ili državljana Francuske zbog povezanosti s terorističkim skupinama'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene