Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Francuskoj

Uhićen student informatike: Planirao napade na crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac optužen da je planirao "neposredan" napad na "jednu ili dvije crkve" uhićen je u nedjelju u Parizu, izjavio je u srijedu francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve, više od tri mjeseca nakon krvavih islamističkih napada u Parizu.

Radi se o 24-godišnjem studentu informatike, a poznat je francuskim obavještajnim službama po "namjeri da otputuje u Siriju" kako bi se ondje pridružio džihadističkim redovima, izjavio je ministar na konferenciji za tisak.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

U njegovu vozilu i domu na jugu Pariza policija je otkrila "arsenal s nekoliko komada vatrenog oružja, municije, nepropusnih prsluka i informatičkog materijala te telefona", dodao je Cazeneuve.

Dosta im je 'neadekvatnih rješenja': EU planira raditi vlastite borbene bespilotne letjelice

"Otkrivena je i dokumentacija kojom se može pouzdano utvrditi da je ta osoba namjeravala izvršiti napad na jednu ili dvije crkve. U nedjelju ujutro taj je napad izbjegnut", dodao je on.

Taj je muškarac inače osumnjičen za umiješanost u ubojstvo jedne 32-godišnje žene, pronađene mrtve u automobilu u nedjelju u Villejuifu, blizu Pariza, dodao je Cazeneuve. Okolnosti tog ubojstva tek treba razjasniti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene