Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Finskoj osnovana islamistička stranka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finac, obraćenik na islam, objavio je da je osnovao Finsku islamističku stranku koja želi okupiti 55.000 muslimana u toj nordijskoj zemlji.

Stranka zasad ima tek nekoliko desetaka članova, ali je njezin
osnivač Abdullah Tammi pokrenuo kampanju za upis 5.000 članova, koliko je potrebno da se stranka uvrsti na popis političkih stranaka.

Pročitajte i ovo Avion kompanije Finnair "Pogodilo je zračni pormet" Optužili Rusiju da ometa GPS signal iznad dijela Europe: "Obratit ćemo se NATO-u..." Slika nije dostupna VOJNI KAMIONI NA CESTI VIDEO Pojavila se snimka u blizini finske granice: Rusija premješta svoje raketne sustave prema Helsinkiju?

Abdullah Tammi, bivši vatrogasac i sindikalist, simpatizer ljevice, na novinskoj konferenciji je istaknuo da želi štititi vrijednosti islama i prava muslimana u zemlji s 90 posto protestanata.

Njegova je zadaća "promicati Dobro i iskorijeniti Zlo", rekao je, kako prenosi agencija STT.

Tammi se zalaže za zabranu prodaje alkohola u trgovačkim centrima, za mogućnost da muslimanska djeca ne moraju slušati neke obvezne predmete u školi (glazba, plivanje), za pooštrenje kazne za seksualne delinkvente i za klanje životinja prema muslimanskom obredu.

Finska islamska stranka puca na dva mjesta u gradskoj skupštini Helsinkija na izborima 2008. i želi se kandidirati na parlamentarnim izborima 2011., kako je izvijestila javna televizija Yle.

Stranka se, prema Tammijevim riječima, ne financira niti prima bilo kakvu potporu iz inozemstva.

Muslimani čine 1 posto puka u Finskoj koja ima 5,3 milijuna
stanovnika. Većinom dolaze iz Somalije, Iraka, Irana, Turske i
Afganistana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene