Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalno financiranje?

U Egiptu premetačine ureda nevladinih organizacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatsko pravosuđe provelo je u četvrtak premetačine ureda nevladinih organizacija, među kojima su dvije američke, u sklopu istrage o stranome nedopuštenom financiranju, nakon čega su zaštitnici ljudskih prava upozorili na vlasti koje vode kampanju zastrašivanja.

Premetačine koje su vodili suci uz policiju provedene su u 17 sjedišta i drugih ureda egipatskih i stranih nevladinih organizacija, po službenom priopćenju koje ne navodi ni njihova imena ni točan broj.

Među njima su barem dvije američke organizacije - National Democratic Institute (NDI) i International Republican Institute (IRI), po sudskim i vojnim izvorima.

Urede NDI-ja u Kairu je blokirala policija i specijalne snage, a iz njih izlaze s računalima i kutijama dokumenata.

Te dvije nevladine organizacije bliske su američkim strankama - demokratskoj i republikanskoj, a svrha im je promicati demokraciju i jačati civilno društvo.

Premetačine su izvedene u Arapskome centru za neovisnost i pravdu, egipatskoj organizaciji.

Te su udruge također optužene da nisu dobile potrebne dozvole za rad. Zasad nema podataka o uhićenjima.

Egipatske vlasti najavile su u kolovozu da pokreću istragu o navodnom ilegalnom financiranju egipatskih nevladinih organizacija stranim kapitalom. (HINA)
 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene