Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u Indiji

Tragične brojke: U dva dana u bolnici preminulo 12 beba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su vlasti u Indiji obećale poboljšanje zdravsvenog sustava, osim formiranja operativne grupe ništa se nije dogodilo.

Pet beba preminulo je u bolnici u Maldi u Indiji. Tako se broj novorođene djece u dva dana popeo na 12, od čega je njih petero bilo staro do 30 dana. Državna bolnica bila je u središtu pozornosti i u lipnju kada je zbog neutvrđene bolesti u njoj preminulo 23 novorođenčadi, piše thehealthsite.com

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ivanka Fehir-Radanović, voditeljica odjela pedijatrije najosjetljivija skupina "Jedno dijete je u dosta teškom stanju": Voditeljica pedijatrije bjelovarske bolnice o stanju zaraženih beba, objasnila kako prepoznati simptome

Kada je Mamata Banerjee preuzela vlast obećala je drastično poboljšanje uvjeta u zdravstvu. No, osim što je stvorila operativnu grupu, vlada ništa nije napravila, a dok ne dođe do konkretnih promjena crne brojke će rasti.

VIDEO Ova je beba pravo čudo!

Broj umrle novoročenčadi zapravo nije toliko veći nego prethodnih godina. U istoj bolnici 2011. godine umrlo je 109 beba, a u još jednoj njih 48.

Osim što je potrebno uložiti u infrastrukturu, ljude treba educirati o važnosti hrane i redovitih pregledima tijekom trudnoće kako bi se smanjila smrtnost među tek rođenom djecom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene