Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovni ubojica

U divljačkom pohodu ubio 18 ljudi, sad analiziraju njegov mozak: Veza s vojskom mogla bi pokazati zanimljive stvari

Pucnjava u Lewistonu
Pucnjava u Lewistonu Foto: Canva/Afp
Tkivo iz mozga masovnog ubojice iz SAD-a poslano je na analizu da se utvrdi moguća povezanost njegove bolesti sa službom u vojsci.

Robert Card ubio je 18 ljudi u gradu Lewistonu, u američkoj saveznoj državi Maine, a kasnije je pronađen mrtav.

Divljački pohod izveo je 25. listopada u kuglani i baru u Lewistonu, a policija je za njim tragala još tri dana.

Card je bio američki vojni rezervist i postoji zabrinutost zbog njegove konstantne izloženosti eksplozijama u vremenu kada je obučavao kadete o puškama, granatama i protutenkovskom oružju.

Državni medicinski istražitelj želi vidjeti je li možda ozljeda mozga pridonijela njegovu neobičnom ponašanju koje je dovelo do masovne pucnjave, piše Sky News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzorno ponašanje Tata i mama prijavili dijete policiji i zaradili pohvalu: "Zaista su dali primjer"

Prijatelji i obitelj rekli su da je Card ljetos pokazivao znakove paranoidnog ponašanja dok je obučavao regrute u West Pointu u New Yorku te je bio primljen u psihijatrijsku bolnicu na dva tjedna. 

Između ostalog, rekli su da je čuo glasove i vjerovao da ga drugi optužuju da je pedofil.

Njegovi kolege bili su vrlo zabrinuti, pa mu je pristup oružju bio ograničen nakon što je napustio bolnicu, a najmanje jedan rezervist izrazio je i zabrinutost zbog masovne pucnjave.

Dok je bio u bijegu, strahovalo se da bi mogao počiniti novo masovno ubojstvo. Kasnije se ispostavilo da se ubio.

Pročitajte i ovo Shakira Spencer trojac proglašen krivim Shakira je umrla u najstrašnijim mukama: "Tjerali su je na prostituciju, palili čikovima i hranili samo kečapom, a onda su je zaključali u ormar. Iz stana su počeli izlaziti crvi"

Glasnogovornik medicinskog istražitelja rekao je da je laboratorij u Massachusettsu analizirao Cardovo moždano tkivo.

Pentagon je rekao da je vojska bila uključena u studije o utjecaju tzv. nadtlaka eksplozije na mozak te da smanjuje izloženost vojnika eksplozijama dok ne stignu rezultati.

"Vojska je predana razumijevanju, ublažavanju, točnom dijagnosticiranju i brzom liječenju nadtlaka eksplozije i njegovih učinaka u svim oblicima", rekao je glasnogovornik i potpukovnik Rob Lodewick.

"Iako produljena izloženost eksploziji može biti potencijalno opasna, čak i ako se susreće na poligonu za obuku, a ne na bojnom polju, još uvijek je mnogo toga o čemu možemo učiti", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene