Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija kod susjeda

UHIĆENO 13 POLITIČARA 'Planirali su dugoročne akcije..'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Crnoj Gori uhićeno je 13 osoba, među kojima je više utjecajnih političara, pod sumnjom u teška djela korupcije, potvrdile su u četvrtak crnogorske pravosudne vlasti.

'Postoji utemeljena sumnja da su osumnjičeni osnovali zločinačku organizaciju u cilju ilegalnog bogaćenja', izjavio je državni odvjetnik Milivoje Katnić na tiskovnoj konferenciji. 'Planirali su dugoročne akcije... s precizno utvrđenim ulogama i zadaćama', dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije

Uhićene se sumnjiči za krivotvorenje građevinskih dozvola, čime su nanijeli milijunsku štetu državi.

Među uhićenima su Lazar Rađenović, gradonačelnik Budve i čelnica gradske uprave Milena Marović-Bogdanović. Uz njih, uhićeni su i bivši gradonačelnici Rajko Kuljača i Dragan Marović, kao i savjetnik predsjednika vlade Mila Đukanovića Aleksandar Tičić.

OPERACIJA 'PLAVI JANTAR' Razbijen ogroman narko lanac, uhićeno preko 500 osoba u čitavoj EU

Milena Marović-Bogdanović je kći utjecajnog bivšeg crnogorskog predsjednika Svetozara Marovića. Dragan Marović joj je brat.

Uhićenima je određen 48-satni zatvor, a njihovi odvjetnici priopćili su da odbacuju optužbe.

Prema Katnićevim riječima, osumnjičenih je 14, ali je jedan od njih izvan zemlje. Odbio je odgovoriti na pitanje je li riječ o Svetozaru Maroviću. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene