Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve masovnog etničkog čišćenja

U Bratuncu pokopan 31 Bošnjak ubijen 1992.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posmrtni ostaci 31 žrtve masovnog etničkog čišćenja iz 1992. godine pokopani su na mjesnom groblju u istočnoj Bosni.

Posmrtni ostatci 31 Bošnjaka, koji su ubijeni 1992., pokopani su u srijedu na mjesnom groblju u Bratuncu u istočnoj Bosni, gdje su snage bosanskih Srba na početku rata u BiH provele masovno etničko čišćenje. Među pokopanim žrtvama etničkih progona bile su i dvije sestre kojima je u vrijeme kad su ubijene bilo četiri, odnosno sedam godina, a likvidirane su zajedno s majkom.

Pročitajte i ovo Rudnik Mramor Zatočen jedan radnik Zbog ignoriranja radnika došlo do nesreće u rudniku: "Naši vapaji su godinama isti, radimo u skučenom prostoru" Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

Na pokopu su, uz velik broj bratunačkih Bošnjaka, među kojima je još najviše prognanika, bili i predsjednik predsjedništva BiH Haris Silajdžić te član predsjedništva Željko Komšić. Tijela pokopana u srijedu pronađena su nakon rata u tri masovne i više pojedinačnih grobnica na širem bratunačkom području.

Iz te su općine paravojne snage bosanskih Srba u proljeće 1992. protjerale više od deset tisuća Bošnjaka. Do 1995. u Bratuncu je ubijeno nešto više od 600 Bošnjaka, a do danas su pronađena i pokopana tijela njih nešto više od 130. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene