Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STOTINE UHIĆENIH

Policija tukla prosvjednike, batine popili i prolaznici i novinari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeloruske vlasti uhitile su u subotu više stotina ljudi koji su pokušavali održati ulični prosvjed u prijestolnici Minsku u jeku ogorčenja i ljutnje javnosti zbog pada životnog standarda i nepopularnog poreza na nezaposlene.

Prosvjednicima su oduzeti plakati kojima su mahali, a mnogi od njih su pretučeni zajedno s prolaznicima i najmanje deset novinara.

Pročitajte i ovo Wagner zastrašivanje i teror Otkriveno što zapravo rade plaćenici Wagnera: "Putinu je to jako važno, proganja ga paranoja..." Ilustracija Represija režima Bjeloruski KGB u masovnoj raciji: Na ispitivanju više od 150 ljudi, mnogi su uhićeni, a nadziru im i mobitele

Reutersov reporter vidio je stotine policajaca koji su blokirali prilaz trgu na kojemu se trebao održati prosvjed. Obližnje postaje podzemne željeznice bile su zatvorene.

Policija je ranije upala u ured oporbene skupine Vesna-96 i uhitila je šezdesetak aktivista koji su kasnije oslobođeni, priopćila je ta skupina.

Ovaj pokušaj prosvjeda u subotu posljednji je u valu prosvjeda od veljače koji predstavljaju veliki izazov za bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, koji vlada željeznom šakom od 1994.

Lukašenko je ranije ovoga tjedna izjavio da ga je pokušala svrgnuti s vlasti "peta kolona" pobunjenika koji uživaju potporu iz inozemstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene