Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor u vrećici s voćem

Htjeli su samo pojesti bananu, a onda su morali iseliti iz kuće na nekoliko dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su shvatili o kojoj se vrsti radi, pokupili su svoje četvero djece iz kuće i ostali noćiti u hotelu kako bi se dezinsekcijom osigurali da niti jedan otrovni pauk ne ostane u njihovom domu.

Mnogi ne vole pronaći ni malog crva u salati, i to je već dovoljno da cijela zdjela završi u smeću. No ova obitelj iz Velike Britanije doživjela je nešto zbog čega bi duže vrijeme mogli dobro provjeravati svaku namirnicu koju kupuju u supermarketu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "More svile" VIDEO Prizori iz horora: Invazija paukova u Australiji, dijelovi zemlje prekriveni njihovim mrežema Zoran Milanović Prisega 3. mehanizirane bojne Milanović se smijao premijerovoj izjavi pa poručio: ''Bio je jedan mali, obični diplomat. On je hrvatski Milan Stojadinović''

Keith Hobbs i njegova supruga Laura pronašli su naime u svom domu u Nuneatonu najotrovnije pauke na svijetu, tzv. brazilske lutajuće pauke, javlja News.com.au. Roditelji od Laure su im tijekom posjeta donijeli vrećicu banana koje su kupili u dućanu, no nisu ni slutili što su im još 'poklonili'. U voću je bilo skriveno gnijezdo puno pauka.

Nakon što su shvatili o kojoj se vrsti radi, pokupili su svoje četvero djece iz kuće i ostali noćiti u hotelu kako bi se dezinsekcijom osigurali da niti jedan otrovni pauk ne ostane u njihovom domu.

Arahnofobi, ne gledajte: Udario je pauka, izašlo ih stotinu

Keith je odmah pozvao policiju, a dućan koji je slučajno 'prodao' gnijezdo s paucima zatvorio je svoja vrata za kupce na nekoliko sati, dok nisu bili sigurni kako ih nema još. Uprava ovog trgovačkog lanca je također platila troškove smještaja u hotelu i izlazak sanitarnih djelatnika na teren obitelji koja je 'ugostila' njihove banane.

Eksperti za otrovne životinjske vrste izolirali su voće i njegove 'stanare' i poslali ih u centar za istraživanje, a sve ukazuje na to da je moguće kako u Britaniji još negdje žive ovi pauci.

Ako se pitate zašto se tolika panika diže oko "nekoliko insekata", dovoljno je samo napomenuti kako je ova vrsta zabilježena u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najotrovnija na svijetu, i najmanji ugriz može ubiti odraslog čovjeka u roku dva sata.

Još ga se naziva 'naoružani' ili 'banana pauk'. Njegov otrov uzrokuje gubitak kontrole nad mišićima i probleme s disanjem koji rezultiraju paralizom i mogućim gušenjem. Uz to, otrov uzrokuje intenzivnu bol, a može izazvati erekciju koja traje satima i nakon koje najčešće slijedi doživotna impotencija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene