Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražitelji azila

U Austriji uhićena trojica izbjeglica zbog sumnje u povezanost s teroristima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska policija je uhitila trojicu tražitelja azila pod sumnjom da su se borili ili su pomagali pobunjeničkim skupinama u Siriji i u Iraku koje Beč smatra terorističkim organizacijama, doznaje se u petak od službenih izvora.

Ništa ne upućuje da su ta trojica tražitelja azila, dvojica Iračana i Sirijac, uhićeni u prihvatilištu za izbjeglice u Tirolu, na istoku zemlje, pripremali napade u Europi, dodao je načelnik mjesne policije Helmut Tomec.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović Ilustracija Islamska država Uhićenja diljem zemlje: Velika policijska akcija protiv pripadnika terorističke skupine

Dvadesetsedmogodišnji Sirijac je uhićen pod sumnjom da se borio za Frontu Al Nusru, sirijski ogranak al Qaede te da je ubio 20 pripadnika provladinih snaga, među kojima i zatvorenike, rekao je Peter Oehm, mjesni čelnik.

Po riječima policije, trojica izbjeglica došla su u Austriju lani, u velikom migrantskom valu koji je iz Grčke išao balkanskom rutom.

Druga dvojica su od prosinca u pritvoru u Salzburgu, na zapadu, zbog sumnje u povezanost s počiniteljima napada 13. studenog u Parizu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene