Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri puta više od procjene!

U Afganistanu čak tri bilijuna dolara vrijedne rude!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konačno i više nego dobre vijesti iz Afganistana. Ratom pogođena zemlja krije rudno bogatstvo vrijedno najmanje tri bilijuna dolara. Više nego što su i Amerikanci procijenili.

Nezamislivih tri bilijuna dolara krije Afganistan. Tri je to puta više nego što su Amerikanci procjenjivali. A što krije zemlja u kojoj ratuju već godinama, navodno su tek nedavno otkrili.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

'Zanimljivo da su prve procjene govorile o jednom bilijunu dolara, ali naša je procjena, iako to još nije potvrđeno, moramo još istraživati, ali moglo bi se raditi o tri bilijuna dolara', rekao je Vidulah Šahrani, afganistanski ministar rudarstva.

Informacije o skrivenom blagu prvi su objavili američki mediji. Došli su do tajnog dokumenta Pentagona. Zlato, bakar, željezo, srebro, kobalt samo su dio rudnog bogatstva ratom opustošenog Afganistana. Njihov nadležni ministar sada nastoji zainteresirati ulagače.

'Naše je glavno bogatstvo željezna ruda, ali i bakar, ugljen i rijetki metali, posebno litij koji je sada vrlo tražen na svjetskom tržištu, i vrlo važni dragocjeni metali poput zlata, posebno zlata', dodaje Šahrani. Blago vrijedno tri tisuće milijardi dolara, zvuči nevjerojatno u zemlji gdje je prosječna plaća onog sretnika koji radi 40 dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene