Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"u obzir se uzimaju brojni čimbenici"

Twitter pojasnio zašto neće maknuti tvit Donalda Trumpa o Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Twitter stoji iza svoje odluku da neće ukloniti kontroverzni tvit Donalda Trumpa u subotu u kojem je "ciljao" Sjevernu Koreju unatoč kritikama mnogih koji tvrde da je Trump prekršio pravila platforme.

Slušajući sjevernokorejske dužnosnike koji su govorili u Ujedinjenim narodima Donald Trump je tijekom vikenda objavio tvit koji su neki protumačili kao prijetnju usmjerenu prema Sjevernoj Koreji.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka" Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..."

 

Pravila Twittera zabranjuju nasilne prijetnje, istaknuli su neki korisnici uz tvrdnje da Trumpov tvit spada u tu kategoriju.

No, iz Twittera su rekli kako neće ukloniti taj tvit ili suspendirati Trumpov račun. U svojem odgovoru su priopćili da u obzir uzimaju brojne čimbenike kada se suočavaju s kontroverznim sadržajima korisnika, uključujući i "vrijednost tvita kao vijest" i ima li "javni interes"

Iz Twittera su poručili da stoje kod svoje predanosti da "informiraju ljude o tome što se događa u svijetu".

Ta objava je do sada najjasnije objašnjenje Twittera o stavu prema Trumpu, usprkos ponovljenim pozivima nekih korisnika da se zabrani predsjednikov račun. Prošlog je mjeseca Kal Penn, glumac i bivši pomoćnik Baracka Obame, potaknuo Twitter da poduzme snažnije mjere nakon što je Trump upozorio Sjevernu Koreju da je američka vojska "naoružana i spremna". U drugoj prigodi je Trump tvitao videozapis u kojem nekoga tuče izvan hrvačkog ringa, a lice "žrtve" je prekriveno logom CNN-a, dajući dojam da je Trump fizički napao taj informativni kanal.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene