Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvak društvenih mreža

Tweetovi pape Franje najviše se "retvitaju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik čiji tweetovi se najviše proslijeđuju ili se na njih odgovara je papa Franjo (@Pontifex) koji ima 14 milijuna pristaša na devet jezika, po ispitivanju koje je u srijedu objavio savjetnički ured Burson-Marsteller.

Ministri vanjskih poslova koriste Twitter kao virtualnu mrežu za komunikaciju s kolegama uspostavljajući međusobne odnose, otkriva ispitivanje nazvano "Twiplomacy". U tom području francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius najbolje je povezan šef diplomacije: održava odnose na Twitteru s 91 čelnikom.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Drugo mjesto zauzima služba za vanjske odnose EU-a sa 71 međusobnim odnosom ispred švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta, sa 68 međusobnih odnosa s ostalim čelnicima na Twitteru.

VIDEO Papa svojim potezom iznenadio sve!

U godinu dana broj računa Twitter među vladama porastao je 28 posto, po ispitivanju koje je analiziralo 643 službenih i osobnih računa šefova država i vlada u 161 zemlji. Trideset dvije zemlje, većinom u Africi i području Azija-Pacifik, nisu prisutne na Twitteru.

Najviše se prati Twitter račun @BarackObama (43 milijuna sljedbenika) što je račun kampanje američkog predsjednika a ne njegov predsjednički račun. Slijedi papa Franjo s 14 milijuna sljedbenika. Ispitivanje mjeri i "retvitanje", proslijeđivanje tweetova i odgovore na njih. Papa je prvak na tom području. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene