Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Tužit ćemo RH ako nastavi gradnju mosta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je kako će vlasti njegove zemlje svakako tužiti Hrvatsku nastavi li se gradnja mosta kopno-Pelješac.

- Ukoliko se u konačnici doista opredijele graditi most bez obzira na naše stavove, BiH će definitivno, tu nema nikakve sumnje, tužiti Hrvatsku, izjavio je Komšić kako ga u nedjelju citira sarajevski "Dnevni avaz".

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi"

Komšić je ovime reagirao na izjavu koju je predsjednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader dao u subotu u Mostaru najavivši kako će se most na Pelješac graditi bez obzira na protivljenja tom projektu.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH ocijenio je pak nedopustivim takav odnos hrvatskog premijera kao i odnos prema BiH u cijelosti.

>> Sanader: 'Komšić ne može zaustaviti gradnju Pelješkog mosta'

Predsjedništvo BiH ranije je zaključilo kako se most na Pelješac ne može graditi bez pune suglasnosti dvije države a nje ne može biti dok se ne riješi pitanje pomorske granice u Neumskom zaljevu.

Stajalište Hrvatske koje je u subotu ponovio i Sanader, jest da je pitanje granice odvojeno od pitanja pelješkog mosta jer je on nedvojbeno na hrvatskom državnom teritoriju a pri njegovu
projektiranju uvaženi su svi zahtjevi i potrebe BiH, uključujući
osiguranje nesmetanog pristupa otvorenome moru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene