Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio 39 osoba na Staru godinu

Turski mediji: "Napadač iz Istanbula je 34-godišnji džihadist iz Uzbekistana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinitelj krvavog napada na Staru godinu na poznati noćni klub u Istanbulu identificiran je kao uzbekistanski džihadist, pripadnik Islamske države, izvješćuje turski tisak.

Napadač čije su snimke emitirane u bijegu je nakon napada u kojem je ubijeno 39 osoba, većinom stranaca. Prema prvim informacijama vjerovalo se da je podrijetlom iz Kirgistana ili da se radi o ujgurskom Kinezu.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

No, turske obavještajne službe i protuteroristička policija sada su identificirale 34-godišnjeg muškarca kao Uzbekistanca koji pripada srednjoazijskoj ćeliji IS-a, po pisanju Hurriyeta i drugih novina.

Po istim izvorima, njegovo ratničko ime je Abu Muhamed Horasani. Te informacije nisu potvrđene iz službenog izvora.

Za pokolj u Reini, otmjenom noćnom klubu u Istanbulu, odgovornost je preuzeo IS koji zamjera Turskoj, većinom muslimanskoj zemlji, intervenciju u Siriji i sudjelovanje u koaliciji predvođenoj SAD-om koja se bori protiv džihadističke skupine u Siriji i Iraku.

Napadač je ušao u diskoteku Reina na obali Bospora, na europskoj obali grada, usmrtivši 27 stranaca i 12 Turaka.

U tijeku je potraga za napadačem, a istražitelji vjeruju da se još uvijek nalazi u Istanbulu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene