Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje premijera

'Turska je dva puta napala Kurde u Siriji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska je napala Kurdeu Siriji, priznao je turski premijer.

Turska vojska nedavno je "dvaput napala" položaje kurdskih boraca u Siriji, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu u razgovoru za tursku tv postaju A Haber u ponedjeljak navečer.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Ilustracija Bombaški napad Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima

"Upozorili smo da Stranka demokratskog saveza (PYD, Kurdi u Siriji) ne smije prijeći zapadno od Eufrata i napali smo u dva navrata", kazao je Davutoglu.

U ponedjeljak su sirijske kurdske snage optužile tursku vojsku da je ciljala njihove položaje ali tu informaciju Turska nije neposredno potvrdila.

Turska policija uhitila 30 osoba u velikoj protuislamističkoj akciji

Islamsko-konzervativna vlada u Ankari zabrinuta je mjesecima jer na sjeveru Sirije napreduju sirijske kurdske snage bliske PKK koji vodi pobunu od 1984. u Turskoj.

Proteklog vikenda predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da PYD i njihova milicija iz YPG-a "žele u potpunosti osvojiti sjever Sirije", dodajući da se radi o prijetnji koja je Turskoj u potpunosti neprihvatljiva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene