Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik "Cumhuriyet"

Čistke u Turskoj: Pritvoreno 9 zaposlenika oporbenog dnevnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Istanbulu naredio je pritvor do suđenja za devet zaposlenika oporbenog dnevnika Cumhuriyet nakon tjedan dana obilježenih intenziviranjem represije protiv prokurdskih čelnika, objavila je u subotu turska novinska agencija Dogan.

Među osobama uhićenima početkom tjedna nalaze se važni čelnici dnevnika poput glavnog urednika Murata Sabuncua, urednika Kadrija Gursela i crtača Muse Karta. Optuženi su za povezanost s kurdskim pobunjenicima i s pokušajem državnog udara 15. srpnja.

Pročitajte i ovo Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

Uhićeno je ukupno 13 čelnika i novinara.

Dvojica, glavni računovođa i bivši glavni računovođa dnevnika, pušteni su. Urednici Hikmet Cetinkaya i Aydin Engin pušteni su pod sudskom prismotrom zbog dobi i zdravstvenih problema, istaknula je agencija.

Do uhićenja dolazi u okviru istrage oko "terorističkih aktivnosti" povezanih s pokretom propovjednika Fethullaha Gulena i Radničkom strankom Kurdistana, naglasilo je u trenutku uhićenja tužiteljstvo u Istanbulu.

Cumhuriyet, glavni oporbeni dnevnik, objavio da će se boriti "do kraja" u zemlji u kojoj su novinari posebno ciljana skupina u čistkama koje se provode nakon neuspjela puča u srpnju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene