Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki ratni veteran iduća je žrtva

Evo što su islamisti poručili Obami!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vetaran iračkog rata, Peter Kassing, imao je svoju humanitarnu organizaciju u Siriji gdje je i otet u listopadu 2013. godine.

U videu u kojem su džihadisti Islamske države smaknuli britanskog taoca, humanitarca Alana Henninga, najavljeno je ubojstvo sljedećeg zarobljenika, Amerikanca Petera Kassinga. Opet uz poruku američkom predsjedniku Baracku Obami.

'Obama, ti si počeo s bombardiranjem. Zato imamo pravo i dalje sjeći vratove tvojih Amerikanaca', poručio je u video islamist obučen u crno.

Obama je osudio ubojstvo Britanca Henninga.

'Njegove ubojice kao i ubojice Jima Foleya, Stevena Sotloffa i Davida Hainesa dovest ćemo pred sud', poručio je američki predsjednik nakon objave najnovijeg video-smaknuća.

Za Petera Kassinga zna se da je u srednjim 20-tima i da je iz američke države Indiane, a nakon što je služio u američkoj vojsci u Iraku, radio je kao volonter u bolnicama u Libanonu. Potom je uspostavio svoju humanitarnu organizaciju u Siriji za dostavu pomoći toj zemlji, Special Emergency Response and Assistance (SERA).

Islamisti su ga oteli u listopadu 2013. u istočnoj Siriji.

Smaknut britanski humanitarac Alan Henning

Pročitajte i ovo Islamska država opet prijeti u novoj video snimci (Screenshot YouTube) Nova zastrašujuća snimka Islamska država opet prijeti: "Hakirali smo američku vojsku i State Department i poslali ubojice u njihove domove" Slika nije dostupna Otkrila istraga FBI-a U Walesu otkrivene tvrtke koje je Islamska država koristila za isporučivanje vojne opreme u Španjolsku

Njegova obitelj kaže kako se Peter, otkada je u zarobljeništvu, preobratio na islam te da je uzeo ime Abdul-Rahman. To su saznali od bivših zarobljenika koji su neko vrijeme provele s njime. Kazali su kako mu vjera daje neku utjehu u zatočeništvu.

Njegovi roditelji, Ed i Paula Kassing, poručili su javnosti da moli za njihovog sina.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene