Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi demantirali

OPET 'ISKRI' IZMEĐU TURSKE I RUSIJE Ruski Su-34 Fullback upao u turski zračni prostor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Rusiji smo jasno dali do znanja da ne upada u turski zračni prostor, koji je ujedno i zračni protor NATO-a", navodi se u priopćenju turskih vlasti.

Ruski borbeni zrakoplov Su-34 upao je u turski zračni prostor unatoč radarskim upozorenjima, objavilo je u subotu tursko ministarstvo vanjskih poslova, a NATO istaknuo da će štititi teritorijalni integritet svoje članice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Turska je u studenom prošle godine srušila ruski zrakoplov što je izazvalo velike napetosti u bilateralnim odnosima. Moskva je uvela sankcije Turskoj koje pogađanju njezin izvoz i turizam.

Ankara je pozvala ruskog veleposlanika zbog incidenta koji se dogodio u petak navečer, stoji u priopćenju i dodaje kako je to jasan znak da Rusija želi eskalaciju u odnosima s Turskom.

"Rusiji smo jasno dali do znanja da ne upada u turski zračni prostor, koji je ujedno i zračni protor NATO-a", navodi se.

"Još jednom naglašavamo da će Rusija snositi odgovornost za neželjene posljedice zbog takvog neodgovornog ponašanja", ističu u turskom ministarstvu.

Glavni tajnik NATO-a pozvao je Rusiju da se ponaša odgovorno i poštuje zračni prostor Saveza. "Rusija mora poduzeti sve nužne mjere kako se takve stvari ne bi ponavljale", rekao je Jens Stoltenberg u priopćenju.

"NATO stoji uz Tursku i podupire teritorijalni integritet svoje saveznice", istaknuo je.

Brzi demantij

Rusko ministarstvo obrane opovrgnulo je u subotu da je ruski borbeni zrakoplov upao u turski zračni prostor.

"Izjave turske strane o navodnom upadu zrakoplova SU-34 u turski zračni prostor su čista propaganda", rekao je glasnogovornik ministarstva, general-bojnik Igor Konašenkov.

Turska je u studenom prošle godine srušila ruski zrakoplov što je izazvalo velike napetosti u bilateralnim odnosima. Moskva je uvela sankcije Turskoj koje pogađanju njezin izvoz i turizam. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene