Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nesporazuma

Turska: Oporbeni čelnik nije glasao jer nije znao gdje treba obaviti svoju dužnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik glavne oporbene stranke u Turskoj, sekularne Republikanske narodne stranke (CHP) Kemal Kilicdaroglu nije uspio glasovati na referendumu o ustavnim amandmanima zbog nesporazuma o tome gdje bi trebao glasovati, priopćila je njegova stranka.

Kilicdaroglu nije bio dobro obaviješten o promjenama koje je uvelo glavno izborno povjerenstvo kako bi reguliralo gdje zastupnici u parlamentu smiju glasovati, priopćio je CHP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Kako mogu glasati teže bolesne i nepokretne te osobe s invaliditetom? Izbori, ilustracija Mala škola izbora Znate li kako se glasovi na izborima preračunavaju u mandate?

Glasovanje na referendumu je završeno a izborno povjerenstvo je zabranilo objavljivanje bilo kakvih podataka prije 20.00 sati.

Glasovalo se o ustavnim reformama koje uključuju 26 novih ili revidiranih amandmana kojima se, među ostalim, namjerava zaštititi prava žena, djece i invalida, uspostaviti instituciju neovisnog ombudsmana, omogućiti članstvo u više od jednog sindikata, ublažiti sadašnja ograničenja radničkih štrajkova i dati državnim službenicima pravo na kolektivno pregovaranje.

>> Turska: Građani odlučuju o kontroverznim amandmanima

Paket također sadrži amandmane koji bi mogli omogućiti restrukturiranje Ustavnog suda i Vrhovnog vijeća sudaca i tužitelja (HSYK). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene