Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autobomba u Cizreu

NAPAD U TURSKOJ - Poginulo 11 policajaca, premijer obećao odmazdu protiv počinitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
11 je osoba ubijeno, a 78 ozlijeđeno u eksploziji u petak u sjedištu policije u Cizre u jugoistočnoj Turskoj, objavili su izvori u turskim službama sigurnosti.

Prema televizijskim izvješćima eksplozija je rezultat napada autobombom. Snimke pokazuju kola hitne pomoći a s mjesta eksplozije diže se gusti dim.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Ilustracija Počinitelj uhićen U napadu na švedski počasni konzulat u Turskoj teško ozlijeđena zaposlenica

Cizre je u pokrajini Sirnak koja graniči sa Sirijom i Irakom i stanovništvo je većinski kurdsko.

Turski premijer obećao odmazdu protiv počinitelja

Turski premijer Binali Yildirim obećao je odmazdu protiv "podlih" počinitelja napada autobombom u kojem je poginulo 11 policajaca, po najnovijim podacima, u petak u gradu Cizre na jugoistoku zemlje.

"Odgovorit ćemo kako zaslužuju tim "podlim" napadačima, izjavio je premijer na konferenciji za tisak. "Nijedna teroristička organizacija ne može od Turske praviti taoca".

Po provladinoj novinskoj agenciji Anadoliji i guverneru pokrajine Sirnak, napad su izveli pobunjenici Radničke stranke Kurdistana.

U priopćenju su vlasti pokrajine Sirnak, gdje se nalazi Cizre, objavile da je 11 policajaca ubijeno u napadu na sjedište policije a 78 osoba ranjeno, od kojih 75 policajaca i tri civila. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene