Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogranično puškaranje

Turci i Sirijci nastavili izmjenu vatre, situacija i dalje napeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je iz Sirije u pogranično područje doletjela nova minobacačka granata, turska je vojska ponovno uzvratila paljbu.

Turska vojska danas je ponovno uzvratila napadom pošto je minobacačka granata koju je ispalila sirijska vojska pala u južnoj turskoj pokrajini Hatayu, rekao je turski dužnosnik agenciji Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SULTAN I CAR Hoće li njihove imperijalističke ambicije iz Sirije pokrenuti Treći svjetski rat? Slika nije dostupna Ozbiljna povreda suvereniteta Sirija optužila Tursku zbog upućivanja snaga u Irak

>> Sirijska granata opet pala na tursko selo Akcakale

To je bio šesti uzastopni dan turskih napada iz odmazde zbog prekograničnih sirijskih bombardiranja turskog teritorija. Posljednja minobacačka granata iz Sirije pala je 150 do 200 metara od granice na turski teritorij u okrugu Hacipasa oko 15 sati po mjesnom vremenu, rekao je dužnosnik.

Turska je vojska posljednjih dana osnažila svoju nazočnost duž 900 kilometara granice sa Sirijom. Posljednji niz napada između Sirije i Turske najozbiljnije je prekogranično nasilje od početka ustanka protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, koji se pretvorio u građanski rat koji prijeti da će uplesti i druge države regije.

Turski je predsjednik Abdulah Gul u ponedjeljak izjavio da se u Siriji događa "najgori scenarij" i zatražio od međunarodne zajednice da djeluje. Gul je rekao da će Turska nastaviti činiti sve što je potrebno kako bi zaštitila svoje granice.

"Naša se vlada stalno konzultira s turskom vojskom. Sve potrebno, kao što vidite, odmah se poduzima, a poduzimat će se i dalje", rekao je Gul novinarima u Ankari. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene